08-647 00 66 info@infosite.se

Säkerhet på vägen: Varför rätt sommardäck är avgörande

2024-06-05 16:54

Sommaren närmar sig och det är dags att börja tänka på att byta till sommardäck. Att ha rätt typ av däck för säsongen är inte bara en fråga om lagkrav, det handlar framförallt om säkerhet för dig och dina medtrafikanter.

Sommardäck är speciellt utformade för att klara av de specifika vägförhållandena under de varmare månaderna. De har en annan gummiblandning än vinterdäck, vilket ger bättre grepp och stabilitet på torra och varma vägar. Dessutom är slitbanemönstret anpassat för att hantera vattenplaning och ge optimalt grepp på våta vägar.

Men det är inte bara att byta till vilka sommardäck som helst. Det är avgörande att välja rätt dimension och typ av däck som passar din bil och dina körförhållanden. Att använda fel däckdimension kan påverka bilens hantering, bränsleförbrukning och till och med säkerheten.

Att investera i högkvalitativa sommardäck är inte bara en fråga om att följa lagkraven, det är en investering i din säkerhet och trygghet på vägen. Genom att välja däck av hög kvalitet och se till att de är korrekt monterade och underhållna kan du minska risken för olyckor och ge dig själv och dina medtrafikanter den trygghet ni förtjänar under sommarmånaderna.

Så kom ihåg, när det är dags att byta till sommardäck, var noggrann med att välja rätt typ och dimension för din bil. Det är en liten insats som kan göra en stor skillnad för din säkerhet på vägen.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och nyheter direkt till din digitala inkorg!

Psst. Du kan alltid avprenumerera!

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och nyheter direkt till din digitala inkorg!

Psst. Du kan alltid avprenumerera!

Följ oss

Snabba leveranser
Leverans inom 1-4 dagar
Marknadens bästa priser
Utan kompromiss på något annat
Förstklassig service
Snabb respons och hög expertis
Säkra betalningar
Betala smidigt med Klarna